SI | HR

Strokovna ekskurzija v Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje

28. februarja je Javna ustanova Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje organizirala strokovno ekskurzijo za projektne partnerje in deležnike projekta ENJOYHERITAGE, ki se izvaja v okviru programa Interreg V-A Slovenija - Hrvaška.

Udeleženci ekskurzije so se zbrali v dvorani Galerije Price v Samoboru, kjer je najprej potekala novinarska konferenca. Na njej je bil predstavljen projekt, njegovi cilji, projektno območje, partnerji, aktivnosti in finančni načrt.

Po novinarski konferenci so imeli udeleženci priložnost z druženje in izmenjavo dosedanjih izkušenj z izvajanjem projekta. Tudi gosti iz drugih institucij, ki so se odzvali povabilu na ekskurzijo, so lahko spoznali projektne partnerje in izmenjavali ideje o možnostih nadaljnjega sodelovanja.

Po konferenci so udeleženci z organiziranim avtobusnim prevozom krenili proti Budinjaku, kjer se nahaja Center za obiskovalce Parka prirode. Kristijan Brkić, vodja projekta projektnega partnerja JUPPŽSG, je med vožnjo udeležence seznanjal z območjem, skozi katerega je potekala vožnja. Po enourni vožnji so udeležence pričakali domačini z okrepčilom, nato pa je višja področna svetovalka in biologinja Katarina Husnjak Malovec predstavila naravni park kot zaščiteno področje, njegove vrednosti, pa tudi težave, s katerimi se JU PP Žumberak – Samoborsko gorje srečuje pri svojem delu.

Lovorka Jakopec, prav tako predstavnica projektnega partnerja JU PPŽSG je predstavila knežjo stezo, ki se pričenja prav v Budinjaku z značilno interpretativno točko na poti, ki se bo urejala skozi projekt Enjoyheritage, to je knežja gomila 139.

Po predstavitvi so si udeleženci pogledali stezo in knežjo gomilo, nato pa ponovno z avtobusom krenili proti Samoboru. Ustavili so se v Otruševcu, naselju blizu centra mesta, kjer so si vsi prisotni pogledali še Grgosovo špiljo, ogled pa se je zaključil še s skupnim kosilom v istoimenski restavraciji.  

Fotografije dogodka so na ogled v fotogaleriji.


NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
Kontakt
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
+386 (0)2 234 66 00
+386 (0)2 234 66 00
qrkoda
Sledite nam:

enjoyheritage.eu © 2017, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus

KONTAKT

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 00
Fax: +386 (0)2 234 66 23
Email: zzt@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

E-NOVICE

Z vpisom e-naslova dovoljujem, da se moj osebni e-naslov uporabi za namene obveščanja o vsebinah in dogodkih - ENJOY HERITAGE.