SI | HR

Aktivnosti in rezultati projekta

Projekt Enjoyheritage je bil pridobljen na razpisu INTERREG V-A Slovenija - Hrvaška 2014 – 2020.

Partnerji v projektu Enjoyheritage smo Občina Slovenska Bistrica (vodilni partner), Zavod za turizem Maribor – Pohorje, Zavod RS za varstvo narave, Občina Ozalj, Občina Vrsar, Park prirode Žumberak in javna ustanova za upravljanje zaščtitenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije.

Značilnosti za vsa vključena območja je, da ima vsako izmed njih poleg glavne turistične znamenitosti velik del neokrnjene narave, ki je neprepoznaven in njegove možnosti niso izkoriščene. Z inovativnimi pristopi interpretacije naravne in kulturne dediščine smo s projektom dosegli to, da bo območje zanimivo in privlačno za številne nove obiskovalce, obenem pa daje možnosti za vključevanje v strukture formalnega izobraževanja.

Ključni rezultati projekta so privlačno predstavljena naravna in kulturna dediščina, skupni čezmejni turistični produkt, ki vključuje interpretacijske poti in doživljajske pakete, namenjene predvsem družinam in mladim, izboljšano zavedanje mladih o pomembnosti varovanja naravnih in kulturnih virov in promocija turizma na podeželju in v zaledju mest ter ohranjena poseljenost podeželja.

 

Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Hrvaška

Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška.

Splošni cilj programa je spodbujanje trajnostnega, varnega in živahnega obmejnega območja s spodbujanjem pametnih pristopov k ohranjanju, mobilizaciji ter k upravljanju naravnih in kulturnih virov v korist ljudi, ki živijo in delajo na tem območju ali ga obiskujejo. Dodatne informacije o programu sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška so na voljo na spletni strani programa www.si-hr.eu.


NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
Kontakt
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
+386 (0)2 234 66 00
+386 (0)2 234 66 00
qrkoda
Sledite nam:

enjoyheritage.eu © 2017, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus

KONTAKT

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 00
Fax: +386 (0)2 234 66 23
Email: zzt@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

E-NOVICE

Z vpisom e-naslova dovoljujem, da se moj osebni e-naslov uporabi za namene obveščanja o vsebinah in dogodkih - ENJOY HERITAGE.