SI | HR

DOŽIVETJA

Izkusite enkratna družinska doživetja naravne in kulturne dediščine v SLOVENSKI BISTRICI, KRAPINI, SAMOBORU, OZLJU in VRSARJU.

Sprehodite se po BISTRIŠKI POTI od skrivnostnega baročnega bistriškega gradu do vintgarja, naprej do rekreacijskega centra na Treh kraljih in nadaljujte do neokrnjene narave ob Črnem jezeru na Pohorju.

Spoznajte naravne in kulturne znamenitosti na krožni poti HUŠNJAKOVO v Krapini s pomočjo interpretacijskih in multimedijskih vsebin. Preizkusite časovni stroj v obliki tobogana, geološki stolpec in infoskop, ki predstavljajo zanimiva dejstva o življenju neandertalcev.

Učno pot "Kjer sadje zori" najdete v prečudovitem LOVIĆU PREKRIŠKEM, ki ga množični turizem še ni odkril. Nedaleč leži srednjeveško mesto Ozalj, ki na svojih ulicah skriva marsikatero zanimivo zgodbo.

Park ŽUMBERAK v svojih ohranjenih gozdovih skriva arheološko dediščino, to je najdišče BUDINJAK s svojo najpomembnejšo arheološko najdbo – Knežjim tumulusom 139. Gre za enega od najpomembnejših predmetov arheološke dediščine na Hrvaškem, na ogled je njegova rekonstrukcija.

POT SV. ROMUALDA je še ena zanimiva pot projekta, ki jo lahko prehodite ali prevozite z električnimi kolesi in raziskujete mozaike v Vrsarju, cerkev sv. Marije z morja, prečudoviti Limski kanal z zaščiteno krajino in morskim rezervatom, gozd Kontija kot posebni rezervat gozdne vegetacije ter samostan sv. Mihovila v Kloštru.


NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
Kontakt
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
+386 (0)2 234 66 00
+386 (0)2 234 66 00
qrkoda
Sledite nam:

enjoyheritage.eu © 2017, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus

KONTAKT

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 00
Fax: +386 (0)2 234 66 23
Email: zzt@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

E-NOVICE

Z vpisom e-naslova dovoljujem, da se moj osebni e-naslov uporabi za namene obveščanja o vsebinah in dogodkih - ENJOY HERITAGE.