SI | HR

SPOZNAJTE ZGODBO NAJSTAREJŠE TRTE SVETA

Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji, a hkrati tako domače, gostoljubno in obdano z naravnimi biseri ter čudovito krajino, ki sega vse do mestnega jedra... Najstarejša trta na svetu, izjemni štajerski vinarji, kulinarični mojstri, vrhunska kultura ter številne možnosti za rekreacijo in sproščanje v objemu zelenih gozdov, sončnih vinskih gričev in ličnih parkov so stalni spremljevalci veselih domačinov, ki poskrbijo za pristna in kakovostna doživetja svojih gostov.

Mariborčani ponosno varujemo in negujemo najstarejšo trto na svetu, staro preko 400 let, ki je kot del svetovne dediščine zapisana tudi v guinessovo knjigo rekordov.

MARIBOR

Je to zgolj legenda, pravljica? Zgodba o najstarejši trti na svetu je popolnoma resnična! Pripoveduje o tem, kako je mogoče, da v Mariboru, drugem največjem mestu Slovenije, trta sorte žametna črnina uspeva že več kot 400 let; kako je preživela turška obleganja, številne požare, trtno uš, bombardiranje mesta … Tudi zaradi tega, ne le zaradi ljubezni do dobre žlahtne kapljice, jo imajo prebivalci tako radi ter s takšnim ponosom širijo glas o njej po vsem svetu. V bogato založeni vinoteki Hiše Stare trte boste slišali izjemne zgodbe vinarjev slovenske Štajerske ter jih na številnih dogodkih pobliže spoznali in okušali njihova vina. Po nepozabnih doživetjih v mestnem jedru in na okoliških vinskih cestah boste lahko tudi sami pripovedovali svojo zgodbo o popolnem vinskem oddihu v štajerski prestolnici.

Obiščite nas na Festivalu najstarejše trte! Od septembra do novembra vsako leto praznujemo z vinskimi, kulinaričnimi in kulturnimi dogodki, kot poklon najstarejši trti na svetu. Trti, ki Mariborčane in vse Slovence navdaja s ponosom, obiskovalcem pa razgrne tančico skrivnosti o izjemno bogati vinogradniški tradiciji ter uspešnih zgodbah lokalnih vinarjev. Od slavnostne trgatve najstarejše trte do največjega enodnevnega martinovanja bo slovenska Štajerska vnovič slavila simbol slovenske žlahtne kapljice in trdoživosti ter to obeležila s številnimi dogodki, na katerih se bodo obiskovalci spoznavali, družili, veselili, pokušali in nazdravljali. In ker v dobri družbi čas vse prehitro teče, ne pozabite preveriti številnih izjemnih lokacij, kjer lahko obisk Maribora podaljšate v edinstvene vinsko-kulinarične počitnice.

 


NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
Kontakt
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
+386 (0)2 234 66 00
+386 (0)2 234 66 00
qrkoda
Sledite nam:

enjoyheritage.eu © 2017, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus

KONTAKT

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 00
Fax: +386 (0)2 234 66 23
Email: zzt@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

E-NOVICE

Z vpisom e-naslova dovoljujem, da se moj osebni e-naslov uporabi za namene obveščanja o vsebinah in dogodkih - ENJOY HERITAGE.