SI | HR

Delovni sestanek in ogled primera dobre prakse v Vrsarju

Na povabilo partnerja Občine Vrsar smo sestanek vodilnega odbora združili z ogledom primera dobre prakse v izvedbi ISTRE INSPIRIT (istrainspirit.hr), ki z oživljanjem zgodovinskih dogodkov na avtentičnih lokacijah z igro, glasbo in plesom bogati kulturno turistično ponudbo istrskih mest.  

Udeležili smo se tudi otvoritve interpretacijskega centra Utočišta Giacoma Casanove v obnovljenem nekdanjem obrambnem stolpu v starem mestnem jedru. Projekt obnove, ki sta ga financirali Turistična zveza občine Vrsar in Občina Vrsar, povezuje zgodovino, dediščino  in umetnost s sodobnimi multimedijskimi tehnologijami.

Prijazni gostitelji so nas popeljali tudi po  njihovem pilotnem območju, ki se razteza od Vrsarja do samostana sv. Mihaela v  Kloštru.

Prisluhnili smo predstavitvi naravne in kulturne dediščine območja ter predstavitvi večkrat nagrajenega projekta ISTRAINSPIRIT , ki združuje različne deležnike – lokalne skupnosti, igralce, umetnike, glasbenike, lokalne ponudnike, turistične delavce itd. s ciljem oblikovanja povezane turistične ponudbe. 

Fotografije si lahko ogledate v galeriji


NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
Kontakt
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
+386 (0)2 234 66 00
+386 (0)2 234 66 00
qrkoda
Sledite nam:

enjoyheritage.eu © 2017, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus

KONTAKT

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 00
Fax: +386 (0)2 234 66 23
Email: zzt@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

E-NOVICE

Z vpisom e-naslova dovoljujem, da se moj osebni e-naslov uporabi za namene obveščanja o vsebinah in dogodkih - ENJOY HERITAGE.