SI | HR

Učitelji biologije spoznali projekt Enjoyheritage

Ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije je 8. studenog 2017. organizirala Aktiv učitelja biologije Krapinsko-zagorske županije godine na kojemu je sudjelovalo 40 učitelja biologije.

U centru za prirodu Zagorje, ravnateljica Dijana Hršak sudionicima je predstavila projekt  Integrirano upravljanje okolišem za održivo korištenje prirodne i kulturne baštine u smjeru održivog turizma  te izvedbeno rješenje uređenja Kružne staze Hušnjakovo koje će se izvoditi sljedeće godine. Cilj aktiva bio je upoznavanje i uključivanje u obrazovne strukture kako bi učitelji imali mogućnost u svojoj djelatnosti koristiti stazu za potrebe edukacije.

Kružna staza Hušnjakovo  će biti namijenjena posjetiteljima različite dobi i interesa, naročito mlađoj populaciji s ciljem edukacije i rekreacije. U okviru projekta će se urediti 7 interpretacijskih točaka s elementima kao što su interaktivne ploče, geološki stup i  vremeplov u obliku tobogana  na kojima će se nalaziti zanimljivosti o životu neandertalaca.

Uređenjem kružne staze Hušnjakovo, duge 2,5 km, povezat će se tri značajne lokacije koje čine tematsku cjelinu prostora – Muzej krapinskih neandertalaca i paleontološki spomenik prirode Hušnjakovo, obližnje jezero Dolac i ruševna kapela Sv. Tri Kralja kao najviša točka staze.

Sudionici su posjetili muzej Radboa gdje su saznali više o bogatoj rudarskoj prošlosti Radoboja. Nakon toga, posjetili smo Energetski centar Bračak, jedinstveni primjer dobre prakse u području energetski učinkovite rekonstrukcije povijesnih zgrada. Obilaskom dvorca uz stručno vodstvo, uvjerili smo se kako je zgrada obnovljena kao primjer energetske izvrsnosti i spoj najsuvremenijih tehničkih rješenja i očuvanja kulturne baštine. Za sve sudionike, prof. Lydia Lugar iz Agencije za odgoj i obrazovanje održala je prezentaciju o napredovanju učitelja i nastavnika.

​Fotografije si lahko ogledate v galeriji.


NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
Kontakt
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
+386 (0)2 234 66 00
+386 (0)2 234 66 00
qrkoda
Sledite nam:

enjoyheritage.eu © 2017, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus

KONTAKT

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 00
Fax: +386 (0)2 234 66 23
Email: zzt@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

E-NOVICE

Z vpisom e-naslova dovoljujem, da se moj osebni e-naslov uporabi za namene obveščanja o vsebinah in dogodkih - ENJOY HERITAGE.