SI | HR

INTERPRETACIJA ZA MALE IN VELIKE

V okviru priprave Strategije za interpretacijo je nastal zanimiv in slikovit ter uporaben Priročnik z naslovom '' Interpretacija za male in velike''.

V njem so opisane naravne ter kulturne posebnosti petih pilotnih območij projekta Enjoyheritage. Za vsako izmed njih so predstavljeni primeri zanimivih interpretacij, ki jih bodo uporabniki, tako majhni kot veliki, lahko uporabili tudi na drugih območjih naravne in kulturne dediščine. Priročnik pa ni le tekstualno zanimiv, popestren je s slikovitimi in radoživimi ilustracijami otrok osnovnih šol vseh pilotnih območij!

Ilustracije, ki spremljajo interpretacijo dediščine območja občine Slovenska Bistrica, na poti med gradom v Slovenski Bistrici in Črnim jezerom, so izdelali otroci prve triade Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.

Življenje na Attemsovem gradu v Slovenski Bistrici, Bistriški vintgar s potokom Bistrico in Rimskim kamnolomom, Ančnikovo gradišče, stara in trhla drevesa gozdnega rezervata Gradišče ter barjanski svet Črnega jezera so učenci predstavili na barvit, igriv, izviren in doživet način! Tudi zaradi njihovih del bo priročnik zanimiv in želen pripomoček tako učiteljem, vzgojiteljem kot tudi staršem.

Zanimive ilustracije bistriških otrok bodo predvidoma letošnjo jesen na ogled v knjižnici Josipa Vošnjaka v Slovenski Bistrici. Ob otvoritvi razstave bomo imeli priložnost spoznati nadebudne umetnike in mentorje, ki so jih vzpodbudili k ustvarjanju ter skupaj z njimi občudovati njihove izdelke.


NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
Kontakt
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
+386 (0)2 234 66 00
+386 (0)2 234 66 00
qrkoda
Sledite nam:

enjoyheritage.eu © 2017, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus

KONTAKT

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 00
Fax: +386 (0)2 234 66 23
Email: zzt@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

E-NOVICE

Z vpisom e-naslova dovoljujem, da se moj osebni e-naslov uporabi za namene obveščanja o vsebinah in dogodkih - ENJOY HERITAGE.