SI | HR

Posjet učenika OŠ Vladimir Nazor i djece iz dječjeg vrtića Tići iz Vrsara

U sklopu projekta Enjoyheritage, u  utorak 29. svibnja 2018. godine 50 učenika OŠ Vladimir Nazor iz Vrsara i djece iz dječjeg vrtića Tići sa voditeljima posjetili su općinu Radoboj i grad Krapinu. 

U Centru za prirodu Zagorje prikazan je animirani film „Super su te šume“ nakon kojega su djeca predstavili svoju šumu Kontiju i aktivnosti u kojima su sudjelovali. Općina Vrsar izdala je slikovnicu „Kontići - Čuvari šume” koja opisuje život šumskih bića „Kontića“ koji stanuju nad Limskim zaljevom u šumi Kontija po kojoj su i dobili ime. Uz upoznavanje zavičajnih obilježja, slikovnicom se potiče i savjest o ekologiji, očuvanju prirode, ispravnom zbrinjavanju otpada i naravno važnosti očuvanja šuma.

Zajedno smo zaključili sa su šume naše bogatstvo koje trebamo poštovati i čuvati zbog svih dobrobiti koje nam pružaju.

Sudionici su  prošetali radobojskim trnacom te naučili više o hotelu za kukce i korisnim kukcima. Zatim je uslijedio posjet Muzeju krapinskih neandertalca gdje su sudionici uz stručno vodstvo saznali više o životu neandertalaca.

U sklopu projekta Enjoyheritage, Ustanova će tijekom srpnja i kolovoza urediti kružnu stazu Hušnjakovo. Staza će biti namijenjena posjetiteljima različite dobi i interesa, naročito mlađoj populaciji s ciljem edukacije i rekreacije. U okviru projekta urediti će se 8 interpretacijskih točaka s elementima kao što su interaktivne ploče, geološki stup i vremeplov u obliku tobogana na kojima će se nalaziti zanimljivosti o životu neandertalaca.

Uređenjem kružne staze Hušnjakovo, duge 2,5 km, povezat će se tri značajne lokacije koje čine tematsku cjelinu prostora – Muzej krapinskih neandertalaca i paleontološki spomenik prirode Hušnjakovo, obližnje jezero Dolac i ruševna kapela Sv. Tri Kralja kao najviša točka staze.

 


NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
Kontakt
Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4
2000 Maribor
+386 (0)2 234 66 00
+386 (0)2 234 66 00
qrkoda
Sledite nam:

enjoyheritage.eu © 2017, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus

KONTAKT

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 00
Fax: +386 (0)2 234 66 23
Email: zzt@maribor.si
www.maribor-pohorje.si

E-NOVICE

Z vpisom e-naslova dovoljujem, da se moj osebni e-naslov uporabi za namene obveščanja o vsebinah in dogodkih - ENJOY HERITAGE.